komentárov 18

Muži – to slabšie pohlavie

Svetoví filozofi, psychológovia a lesbické militantné feministky už po desaťročia vedú zapálené a kontroverzné debaty o tom, či sú ženy inteligentnejšie, starostlivejšie, zodpovednejšie, pracovitejšie, spoľahlivejšie, také alebo onaké v porovnaní s mužmi.

Ak by sme sa na to pozreli z čisto genetického hľadiska, tak zistíme, že na rozdiel od žien, ktoré majú dva chromozómy X, my máme jeden X a jeden Y. Najprv som si myslel, že ten Y navyše nám mužom dáva nejaké zázračné schopnosti, ako napríklad cestovanie v čase alebo zmysel pre romantiku. Po hlbšom zamyslení sa ale prichádzam na to, že ten Y funguje skôr ako kryptonit, ktorý nás len zbytočne oslabuje. Zrejme aj preto majú ženy na rozdiel od nás napríklad schopnosť robiť viacero vecí naraz.

Neviem si predstaviť, ako by som ja povedzme šoféroval a popri tom si na tvár kydal make-up, lakoval si nechty na nohách a mal konferenčný hovor s tromi kamarátkami o dĺžke penisu Kevina Bacona. Poznám chalana, ktorý sa pokúsil popri šoférovaní trochu si pootvoriť okno. Dnes jeho tráviaci trakt začína aj končí gumenou hadicou.

Ďalšia výhoda, ktorú ženy majú oproti nám mužom, je schopnosť rozoznávať oveľa širšie spektrum farieb. Pre mňa sú veci modré, zelené alebo červené. Aj keď sa snažím zo všetkých síl, nikdy nebudem schopný uvidieť rozdiel medzi béžovou, kávovou, čokoládovou, kapučíno alebo gaštanovou. Pre mňa je to všetko hnedá.

Vzájomná nekompatibilita logického myslenia mužov a žien je ďalšia vec, ktorá nás opäť stavia do obrannej pozície. Ženská logika je niečo, čo nikdy nepochopím a kvôli tomu som znevýhodnený v každej hádke so ženou. My nikdy žiadnu hádku vyhrať nemôžme, pretože keď sa púšťame do verbálneho súboja so ženou, to čo hovoríme my, musí dávať zmysel. Jediným cieľom ženy počas hádky je, aby nás vytočila.  Ja bohužiaľ nie som gumený splachovací a tak každá hádka končí mojim výbuchom hnevu a jej víťazstvom.

Ja: Ale miláčik, veď ja predsa nemôžem za to, že po mne toľko pokukovala tá baba v obchode.
Ona: Samozrejme, že za to môžeš! Videla som, ako s ňou flirtuješ!
Ja: Flirtujem?! Veď som sa na ňu ani neusmial.
Ona: Len sa nehraj na neviniatko! Vyzliekal si ju očami ako keby som tam ani nebola!
Ja: Čože?! Vôbec som si ju nevšímal, veď už si ani nepamätám, ako vyzerala.
Ona: To si celý ty! Ani mňa si nikdy nevšímaš. Keby si si ma aspoň trochu všímal, tak by si vedel, že som si dnes kvôli tebe nechala rozpustené vlasy, lebo ja si teba všímam a viem, že sa ti to páči.
Ja: Ale veď to vidím celý čas, že máš rozpustené vlasy.
Ona: Tak prečo si mi na to nič nepovedal?! Ha?
Ja: Tak mi prepáč zlatko, ja som veľmi rád, že máš rozpustené vlasy.
Ona: Pff, určite…
Ja: Čo je?
Ona: Nič, čo by bolo?
Ja: Láska…povedz mi, čo ti zas vadí!
Ona: Nič mi nevadí, ja som spokojná…
Ja: Hej, vidím to na tebe, úplne z teba srší spokojnosť.
Ona:
Ja: No táááák!
Ona:
Ja: Povedz mi, čo ťa trápi a vyriešime to.
Ona: Nič…
Ja: Tak vieš čo? Poďme spolu do kina na nejakú dobrú komédiu, to ti zlepší náladu a nebudeme sa hádať. Dobre? Pozývam ťa.
Ona: No tak teda dobre, poďme…aby si tam mohol flirtovať so všetkými tými štetkami zatiaľ čo ja budem pozerať film, že?!
Ja: ČOOO?!?! 😡  FFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUU-

O čo sme my muži oproti ženám ukrátení, je schopnosť a vôľa ovládať sa, keď prejde okolo nás nejaká sexy kočka. Neviem, ako to vy dámy robíte, že si zachováte svoju dôstojnosť vždy, keď na ulici váš pohľad spočinie na nejakom fešákovi, ale keď môj zrak padne na okoloidúcu krásavicu, spustí sa vo mne Pavlovov reflex.

Dovolím si tvrdiť, že ženský šarm a zvodnosť je asi ten najúčinnejší donucovací prostriedok. Ak by do mafiánskej vily nabehli namiesto kukláčov po zuby ozbrojené modelky v čiernom latexe, nebolo by vôbec potrebné používať slzný plyn, obušky ani putá. Všetci Sopranovci a Corleonovci by okamžite popadali na zem v tranze ako pytle uslintaných katatonických brambor.

Ďalšia úroveň tejto ženskej nadvlády nad mužskými pudmi je ich schopnosť donútiť mužov robiť zo seba blbcov len preto, aby svoj objekt záujmu ohúrili. Páni, len si spomeňte, koľko krát ste s ňou behali po babských obchodoch a tvárili sa, že vás to baví? Koľko krát ste sa učili naspamäť trápne romantické básničky? Koľko krát ste sa pokúšali uvariť jej obľúbené jedlo, aj keď vám nechutí?

Na obranu mužov musím ale povedať, že Boh bol aspoň natoľko milosrdný, že väčšine z nás dal schopnosť vybudovať si po čase (aj keď väčšinou už je neskoro) voči takejto kontrole odolnosť. Hovorí sa tomu aj rozum a keď ho chlap konečne dostane, zhodí zo seba okovy, ktoré ho stáli kopec trpezlivosti, odriekania a hlavne peňazí. Nie všetci ale nevyhnutne rozum dostanú. Niekto si radšej dva krát vystál radu na poriadneho jarabáka, ale na mozgové bunky sa mu už neušlo.

Poznám človeka, ktorý sa odsťahoval z Bratislavy, kde mal fantastický vlastný byt a pracoval ako vysokopostavený manažér v IBM. Teraz býva v Močidľanoch nad Svinkou (hneď vedľa Jarovníc, kúsok od Uzovského Salgova), kde vraj predáva predlžovačky, gumené rukavice a záchodové kefy. Žije tam so svojou miluvanou ženuškou, ktorá celý deň preleží na gauči pri telke a starne. Občas mu vyťahá toho jeho raťafáka (aby nepindal), ale inak nerobí vôbec nič. Jo!

Čudujem sa, čoho všetkého je chlap schopný pre pár ceckov a jednu buchtu. Mám kamaráta, ktorý si vzal 3-miliónovú pôžičku na nový byt, aby sa doňho mohol nasťahovať so svojou láskou. Háčik je v tom, že spolu s láskou sa tam musela nasúkať aj jej arogantná povýšenecká mater. To už moc romanticky neznie a ja byť na jeho mieste, tak radšej do smrti bývam u rodičov v pivnici, ako so svojou budúcou „mamá“, ktorá mi od rána do večera kecá do života a hubu jej aspoň na chvíľu zavrie len spoločná dovolenka v trojici niekde pri mori – samozrejme za moje peniaze.

Hovorí sa, že muž nemá dostatok krvi na to, aby mohol používať mozog aj penis zároveň. Čiastočne s tým súhlasím, ale ešte by som túto teóriu rád doplnil o fakt, že k úrovni sebakontroly do značnej miery prispieva stupeň naplnenia stavidiel. Veď si len spomeňte páni, ako ste naposledy pokukovali po upratovačke v Tescu a to len preto, že ste si už štvrť roka nevrzli. Hmm?

Priznám sa, že som sám takéto situácie už pár krát zažil. Stačí, že som dlhší čas neomočil zobáčik a už som bol v posteli s babou, ktorá sa nedá opísať inak ako „silno korpulentná“. Najprv som bol rád, že sa Kleofášovi vôbec dostalo trochu pohybu na čerstvom vzduchu, ale keď prišiel čas vypustiť z klietky juniorov, spolu s nimi prišlo aj duševné osvietenie a zopár trpkých sĺz pri pohľade na tú scénu, ktorá akoby pochádzala z National Geographic.

Ženy sú si bohužiaľ tejto našej chvíľkovej slabosti veľmi dobre vedomé a často to zneužívajú proti nám…a my blbci si to ešte „osladíme“ alkoholom. Ako inak by sa potom mohlo stať, že chalan ide večer do postele s Adrianou Lima a ráno sa zobudí vedľa Susan Boyle?

V posteli sme oveľa zraniteľnejší ako ženy. Tie nemajú problém s tým, že by niekedy neboli schopné sexu, akurát sa im skoro nikdy nechce. Muž musí byť kvôli sexu v pohotovosti a keď sa mu v danej chvíli nepodarí vztýčiť reskátora, tak má z toho traumu na celý život.

Baby dokážu orgazmus aj predstierať, čím si vedia posteľné záležitosti značne uľahčiť. Chlapi takúto výhodu nemajú a preto si celú robotu musia poctivo odmakať od začiatku až do konca. Navyše je pre nás fyzicky nemožné po každom čísle napriek vášmu naliehaniu okamžite pokračovať, či chceme alebo nie. Ešte si k tomu prirátajte aj tvrdenia, že ženský orgazmus je intenzívnejší ako mužský a už vám musí byť jasné, kto je tu v nevýhode.

Ďalej už radšej ani nechcem pokračovať, začínam mať z tohto článku depresiu a komplex menejcennosti. Asi by sme sa, vážení kolegovia a bratia v zbrani, mali zmieriť s tým, že žijeme v matriarchálnej spoločnosti pod nadvládou mocnej ženskej ruky a že náš blahobyt závisí len od dobrej vôle našich nemilosrdných polovičiek.

Na záver by som ale rád dodal, že my aspoň nemáme každý mesiac krámy, aj neoholení sme sexy a za tú istú prácu dostávame vyšší plat. Život nakoniec nie je až taká sviňa. 🙂

PS: Všetko najlepšie B.



super, akurat ku kavicke v praci, trochu trpky blog, ale napisany s lahkostou a nadhladom, perfektne vygradovany a zakonceny :)) a pravdivy! 😉

wayne - 25.2.2010 o 14:32

Odpovedať

Celkom zaujimave, trochu monotonne pripada mi to ako keby sa cely svet tocil okolo sexu, ale su aj ine pozitky, ktorymi sa takyto nedostatok da nahradit a nieje to nevyhnutne podriadenie sa zene. Kazdy ma svoje sebavedomie, pokial zo svojho sebavedomia upustis, zena ti ho ukradne, plati to aj opacne a potom sa stava to ze muz je „pod papucou“ alebo zena sa chce rozviest, pretoze na muza „nema“ a vydiera ho rozvodom. Ako sa hovori, vsetkeho vela skodi a kazdy by si mal vo vztahu uvedomit co tym vztahom chce dokazat, alebo kam s tymto vztahom chce dojst a podla toho sa aj k zene spravat. Ak sa mu to nedari, tak nech to riesi. Som za to ze vo vztahu by mala platit akasi seberovnost a to sa mozno nebuduje tyzden alebo rok, na to je potrebna vlastna uvedomelost. Je to na dlhsie 😉 no tento clanok dava dobry zaklad takejto debate.

Sparky - 4.3.2010 o 14:01

Odpovedať

Vtipne napisany clanok :).
Myslim si ze to ako sa ludia k sebe spravaju muz-zena, zena-muz, za to si mozu ludia sami. Ako si vychovaju tak maju, ked si nechaju skakat po hlave od zaciatku nemozu cakat ze sa to po par rokoch zmeni k lepsiemu. Zdrava miera diplomacie a asertivity a hned to vyzera lepsie. Aj ked musim uznat ze ovladat hormon je niekedy fakt dooost tazke :D. Na druhej strane su ludia, ktori tu „sekeru“ potrebuju a az vtedy normalne funguju. Skoda ze debata typu „pod dnes von/nie nemozem/mas nieco v plane?/nie ale zena by sa hnevala keby som nebol vecer doma“ je obcas krutou realitou 😀

all right - 11.4.2010 o 16:03

Odpovedať

Krásny záver si tomu dal… =DDD

Juls - 11.4.2010 o 16:44

Odpovedať

no čo ja viem… nie že by v tom nebol aspoň meter pravdy, ale mám pocit, že to bol blog napísaný v prvom afekte (po)hádkového stavu… trpká óda na nadvládu pipín v spoločnosti je síce príjemná alternatíva k článkom o celulitíde Paris Hilton alebo topánkach Zlatice Puškárovej, ale slabšia povaha by z toho mohla dostať aj výčitky svedomia. Brrr.

Ewe - 11.4.2010 o 18:30

Odpovedať

cele je to pravda chvalim ta

hawajcan4 - 13.4.2010 o 14:15

Odpovedať

Tak teda, teraz som sa vážne zasmiala. Ako si tak dnes prezerám ten tvoj blog, čoraz viac sa mi páči. Sem tam trošku kruté ale čo už- pravda je krutá.
Skvelé, pripájam sa k pochvale 🙂

ssavanah - 13.4.2010 o 20:32

Odpovedať

🙂 skvelý článok 🙂 musela som sa zasmiať na rozhovore JA/ONA, pretože mi úúlne pripomenul mňa a môjho priateľa :)) Niekedy mám pocit že sa to môže stať iba mne, ale po rozhovore s mojimi kamarátkami zisťujem , že v tom nie som len ja 🙂 a že všetci chlapi sú rovnakí 🙂 alebo žeby to boli ženy? :))) v každom prípade sa musím priznať že máš pravdu v tom, že nám ide o to aby sme vás vytočili (teda aspoň čo sa mňa týka) 😀 ani neviem prečo 🙂 …. veľmi sa mi páči štýl akým sú písané tvoje články:) zábavné – pravdivé – super 🙂 a chlapi zase nie sú na tom až tak zle 😀 napríklad vyzerajú dobre aj s holou hlavou 🙂 a nikomu nevadí keď sa im na čele objaví pol vrásky, nenatierajú na seba všelijaké gebuziny aby vyzerali lepšie (až na výnimky)…. ja z toho komplexy síce nemám, ale poniektorý asi hej 🙂 hihi………no,koniec koncov, čo by robili ženy bez chlapov a naopak , však :))))

timea - 13.4.2010 o 21:34

Odpovedať

..ten dialog je aky kruty 😀

babbun - 14.4.2010 o 11:30

Odpovedať

coo?? FUUUUUUU!!! – najlepsia lajna :))))

jozef - 22.4.2010 o 16:42

Odpovedať

Normalne som s teba dostala debku,fajn je fakt, že to máme lahšie, ale nikdy som si neuvedomila že až o toľko. Keď sa na to pozriem objektívne nie ste znevíhodnení, pretože vy ste trápený mierne celý žovot, no my sme prudko trápene raz do mesiaca a neskutočne trápene raz či dva krát za žovot pri pôrode. No aj tak to nie je vôbec fér voči vám, lebo nám stačí dať lieky na zmiernenie bolesti a je nám dobre, no pre vás lieky, ktoré by vám pomohli ešte nevymysleli. Takže vždy budete v nevýhode a to ma mrzí. Tvoj článok bol kompletne pravdivý´, no smiešny či vtipný mi neprišiel. Máte to ťažké, jediné čo mi ženy môžme urobiť je si článok prečíťať a poučiť sa z neho. Bolo by fajn, keby sme naše danosti nezneužívali proti vám, proti bytostiam, ktoré neskutočne potrebujeme k životu. Prajem skoré dostavenie rozumu všetkým mužom, aby neboli len bábky v našich rukách a ženám rozum aby nezneužívali fakt, že ste ľahko ovládateľní.

laky - 19.5.2010 o 23:07

Odpovedať

velmi dobre viem o com hovoris kamo

postrach denis - 15.6.2010 o 10:29

Odpovedať

klobúk dole mal by si sa tým živiť :-DDD

stando - 30.6.2010 o 20:36

Odpovedať

Čítal som pár tvojich článkov, Ale nemyslím si že pár článkov dokáže zmeniť ženy. Doposiaľ sa mi tvoje články zdali trošku namierené proti ženám ale po tomto som si uvedomil že ja som ten čo trpí! 😀 áno som to ja ! 😀 Nie vážne. Fakt si to vystihol, no niekomu sa tvoja úprimnosť nemusí páčiť. 🙂

Ľubomírko - 20.12.2010 o 00:19

Odpovedať

teda tomu verte ze zeny su silnejsie chlap si tyzden dopredu zoberie tabletku od horucky ako zena zena to vydrzii… a neviem ako by ste vy vydrzali krce ked mame kramy skoda aspon jeden den keby vsetci chlapy mali zenske veci juj

nena - 17.1.2011 o 21:09

Odpovedať

Celkom s tým nesúhlasím. Zasmiala som sa zo začiatku, ale neskôr ma urazilo s akou ľahkosťou si si dovolil všetky ženy hádzať do jedného vreca.:D Taktiež aj o tom predstieranom orgazme. Ver tomu, že aj ženám sa páči sex.

Alexandra - 28.3.2011 o 16:53

Odpovedať

Do istej miery máš pravdu, ale nie celkom. Je pravda, že (mladý) muž je do veľkej miery ovládaný sexom. Ale vekom zmúdrie – libido aj vták mu klesnú, a dostane rozum. Len či už pre mnohých mužov nie je neskoro 🙂 To, že ženy sú čoraz viac pozitívne diskriminované v spoločnosti, je pravda. Ale keď je chlap sviňa, tak potom má navrch nad každou ženou … A k tomu orgazmu – áno, ženy (v priemere) majú silnejší orgazmus ako muži (a nie jeden). Podľa feministiek muž má mať radosť z toho, že jeho žena má celo-telový orgazmus (orgazmy). 🙁 Ale aj muž môže mať celo-telové (suché orgazmy) či už cez penis alebo cez prostatu. Ale keď máš hyperpláziu prostaty, tak sa s prostatovým orgazmom rozlúč – zase ďalšia nevýhody … 😀

Michalíček - 12.12.2012 o 23:29

Odpovedať

Máš čiastočnú pravdu, NIE je pravda, že muži nevedia robiť
viac vecí naraz – ako ženy. Vedia. Nejaký český vedec dokázal, že
vedia, niektorí dokonca až 9 vecí naraz! … Muži tiež rozoznávajú
rovnaké spektrum farieb ako ženy, ALE je im jedno, či farba je
gaštanovo-hnedá, alebo krémovo-hnedá, či zeleno-hnedá. Pre nich sú
to nepodstatné veci, ktoré nestoja za to, aby ich opľuli. Muži si
život sťažujú sami (nie, ženy im ho nesťažujú) – napríklad: ženy
nosia mužské šaty, a nikto proti tomu neprotestuje: Ale skús si
obliecť sukňu v horúcom lete, a začnú na teba útočiť hlavne MUŽI.
… Alebo: bicykel – je mužský, ženský a unisex rám. V minulosti
ženy mal rámovú rúru na bicykli dole, kvôli dlhej sukni. Dnes nosia
takmer všetky nohavice, ALE rúra rámová zostala na ženskom bicykli
DOLE, – aby nemuseli zdvíhať nôžky. … Ale muži majú na mužskom
bicykli rám hore. Čo na tom, že majú vajcia, ktoré keď si trepnú o
rým, tak… Ale to poznáte (ak ste muž). Chyba je v tomto v mužoch
– mnoho žien chodí na mužských bicykloch, ale máloktorý muž chodí
na ženskom type bicykla (dôchodcovia a pod.). Prečo? Pretože sú
hlúpi, a nemyslia (na svoje vajcia)… A že vraj ženy nemajú
logiku. 90% žien ju nemá. Ale načo im je logika, keď si vedia na
základe rady, skúsenosti, poprípade intuície (a lenivosti) vybrať
ten najpohodlnejší rám bicykla pre seba…? Takže muži sú v zajatí
kultúrnych vzorov správania a podmienených reflexov („Neplač, veď
si muž! Vydrž, veď si chlap! Chlapi neplačú, chlapi nevedia variť,
žehliť, prať. … Väčšinou nevedia, a potom ich hocijaká sliepka
vydiera). … Zjednodušene: ženy majú ľahší život ako muži, ale
tvrdia opak. Je na čase, aby muži prekonali svoj strach z porušenia
kultúrnych noriem (sukňa, ženské nohavičky, atď … atď, aj
spomínaný bicykel) a urobili niečo pre seba – svoje pohodlie,
zdravie a autoritu.

Fedor - 8.6.2013 o 19:47

Odpovedať

Pridať komentár

Diskusia je striktne moderovaná. Píšte len k veci a podľa možností inteligentne. Ak chcete kritizovať, buďťe konštruktívni. Komentáre typu "lol", flamewar, vulgarizmy a off-topic sem nepatria a budú zmazané.

Tvoje meno:

Sem napíš niečo inteligentné: