komentárov 7

Top 10 zabijákov času za rok 2009

Ťažko hovoriť o tradícii, keď som so svojim každoročným zoznamom desiatich najobľúbenejších webov začal ešte len minulý rok. Každopádne v tom ale chcem pokračovať a poskytnúť aj vám možnosť, ako ešte viac času strácať nezmyslami namiesto toho, aby ste sa venovali svojim povinnostiam 😉

Chcel by som ale ešte upozorniť, že účelom tohto zoznamu je vypísať nejaké zaujímavé a menej známe weby. Inak by boli každý rok popredné miesta stále rovnaké – Google, YouTube a podobne.

Tak teda pozrime sa na desať mojich najväčších zabijákov času za rok 2009

10 – AwkwardWorkplacePhotos.com

Ak vás vaša práca nebaví, ničím vás nenapĺňa, denno-denne v nej zažívate nudu alebo stres, tak potom táto stránka je práve pre vás. Pozrite sa, ako trpia v práci iní a upustite uzdu svojej škodoradosti. Ja sa sem vraciam každý deň, aby som sa pobavil na ľudskej blbosti a vynaliezavosti.

9 – Funcage.com

Poradím vám, zájdite do najbližšieho PC servisu a vypýtajte si tam poriadne veľa náhradných klávesov F5. Toto je ďalší z webov, kde sa na vás valia haldy všelijakých možných aj nemožných obrázkov z kategórie „funny“. Či už sa nudíte v práci, nechce sa vám učiť na skúšku alebo len potrebujete zabiť čas a prísť na iné myšlienky, tak či tak skončíte s úsmevom na perách a prstom na „refresh“ gombíku.

8 – VeryDemotivational.com

Určite všetci poznáte takzvané motivátory – obrázky v hrubom čiernom ráme s nejakou múdrou vetou, ktorá vám má pozdvihnúť sebavedomie a pridať chuť do života. Demotivátory fungujú presne naopak – vysmievajú sa z ľudskej nešikovnosti a hlúposti. Ak ste ale ten typ človeka, ktorému škodoradosť robí najväčšiu radosť a ktorý sa nenechá len tak hocičím rozhodiť a uraziť, na demotivátoroch sa určite poriadne pobaví. Ja sem chodím pravidelne a vždy tu nájdem niečo, čo mi fantasticky vylepší náladu.

7 – Roflrazzi.com

Vždy sa o novinároch hovorilo, že z ľudí robili celebrity, aby ich potom mohli ohovárať. Táto stránka je presne o tom. Nájdete tu kopec vtipných komentárov na rôzne celebrity a známe filmové a rozprávkové postavy. Veľmi populárny je tu napríklad Twilight, Amy Winehouse, Star Trek alebo známe fiasko s Kanye Westom a Taylor Swift. Obsah stránky je aktualizovaný niekoľko krát denne, takže pravidelný prísun prešľapov celebrít je zaručený.

6 – 4walled.org

Nedávno som si kúpil nový veľký monitor a samozrejme, že som hneď zháňal nové pozadia vo vysokom rozlíšení, aby som si mohol spríjemňovať svoje chvíle pohľadom na…pozadia. Hľadal som všade možne. Google Image Search vie celkom spoľahlivo a pohodlne nájsť obrázky v presne takom rozlíšení, aké som potreboval, ale bohužiaľ nenašiel moc takých, ktoré sa mne páčili. Potom som kdesi objavil odkaz na stránku 4walled.org, kde denno-denne pribúdajú nové pozadia. Tie je možné filtrovať podľa rozlíšenia (dostupné formáty sú 3:2, 4:3, 5:4, 16:9, 16:10 a aj dual-monitor rozlíšenia), podľa toho, či sú SFW (safe-for-work, čiže či sú slušné) a taktiež ich prehľadávať aj podľa tagov. Za ten čas, čo túto stránku navštevujem, sa mi podarilo nazbierať okolo 700MB wallpaperov. To by mi malo stačiť, pokým si nebudem zase kupovať nový monitor.

5 – DarwinAwards.com

Darwinove ceny sa udeľujú ako odmena za zachovávanie čistoty ľudského genómu. Vždy sa nájde nejaký blbec, ktorého zvedavosť alebo stupidita donúti vyskúšať niečo, čo nikto pred ním neskúsil…pretože vedel, že je to blbosť. Prečítajte si príbehy ľudí, ktorých životy vyhasli takým spôsobom, že vám ich ani nebude ľúto, skôr sa na nich ešte dobre zasmejete.

4 – EnglishRussia.com

V tomto zaujímavom blogu nájdete fantastické články a hlavne fotografie z Ruska a ostatných krajín bývalého Sovietskeho Zväzu. Nejde tu ani tak o humor, ako skôr o vyobrazenie krásy týchto krajín a ich pestrej minulosti. Mne osobne sa najviac páčia staré čiernobiele fotografie zobrazujúce dobový život vtedajších ľudí, čo vo mne prebúdza pocity nostalgie. Nie že by som svoju mladosť prežil v Rusku, ale moskovské sídliská z tej doby sa dosť podobali na tie naše – šedé hranaté paneláky a ľudia v baraniciach na zasnežených uliciach, tak si ja pamätám Bratislavu spred 15-20 rokov. Za pozornosť tiež stoja aj fotky z ruských súťaží krásy, slovanské gény sa totiž nezaprú.

3 – The Onion

Ak máte aj vy pocit, tak isto ako Leonid Francisci, že správy na Jojke sú otrasné, tak potom The Onion je práve pre vás. Ide o akúsi „spravodajskú“ agentúru vydávajúcu reálne papierové noviny The Onion a tiež ich rovnomennú internetovú alternatívu. Celý vtip je v tom, že články sú podávané veľmi satirickým spôsobom. Niektoré z nich sú vymyslené, niektoré sú reálne. Spomeniem napríklad článok o tom, ako americká protidrogová agentúra DEA údajne najala rappera Lil Wayna, aby spotreboval všetky drogy v Mexiku.

2 – Games.cz

Z času na čas si rád zahrám dobrú počítačovú hru. Dnes ale vychádzajú nové hry snáď každý deň a ja už v tom vôbec nemám prehľad. Časy, keď som si chodil do stánku kupovať každý mesiac Level alebo Score už sú dávno preč. Našťastie je tu ale web Games.cz, tiež donedávna známy ako Tiscali Games. Vďaka nemu mám každodenný prísun informácií o tom, aké hry boli vydané, môžem si prečítať kvalitné recenzie, popozerať screenshoty, stiahnuť demá alebo trailery k novým hrám. Z času na čas sa na webe objaví aj videorecenzia na populárne tituly, aj keď nie vždy je práve najzáživnejšia. Každopádne sa ale snaha recenzenta cení a ja sa na tento web vraciam každý deň s nadšením.

1 – 2leep.com

Nepýtajte sa ma, čo znamená 2leep, netuším. Keďže sú už dnes asi všetky .com domény so zmysluplnými názvami obsadené, tak sa niet čo čudovať, že vznikajú weby s podobnými názvami, ako má tento. Hlavným obsahom tohto webu sú odkazy na rôzne články v rôznych blogoch roztrúsených po celom internete. Zameranie je hlavne na zaujímavé, vtipné a niekedy aj šokujúce obrázky zo sveta. Každý návštevník si tu nájde svoje. Stránka je aktualizovaná neustále, asi každých 5 minút sem pribudne nový odkaz na nejaký super článok, či už s fotkami z mladosti Kim Kardashian, o hudobnom prehrávači, ktorý sa zmení na posteľ alebo rebríček 10 najnechutnejších vecí, ktoré zjeme každý deň.




ja som v roku 2009 nesedel za pocitom, ale chodil vonku..

ondrej - 3.3.2010 o 07:27

Odpovedať

heh prave som nastupil do prace a tieto stranky mi fakt pomohli 😀

Sparky - 4.3.2010 o 14:08

Odpovedať

…no a samozrejme FaceBook ktory zlucuje vsetky hore spomenute a aj mnoho inych 🙂
A este jeden: http://www.nothingtoxic.com
Troska zvratene ale predsa…

Karol - 22.4.2010 o 21:34

Odpovedať

Ja najcastejsie zabijam cas pri http://halbot.haluze.sk/ tez super web.

Sanika - 1.6.2010 o 10:41

Odpovedať

presne takyto „navod“ som dnes v praci potrebovala, dakujem 🙂 🙂

Arara - 15.6.2010 o 10:30

Odpovedať

pre mňa najlepší zabijak času je jednoznačne lamer
http://www.lamer.cz/

seelya - 17.7.2010 o 23:33

Odpovedať

Jj lamer.cz je ozaj nekonciaca studnica srandy 😀
Len si to nepomylte s lamer.sk 😉

aeliar - 31.7.2010 o 23:09

Odpovedať

Pridať komentár

Diskusia je striktne moderovaná. Píšte len k veci a podľa možností inteligentne. Ak chcete kritizovať, buďťe konštruktívni. Komentáre typu "lol", flamewar, vulgarizmy a off-topic sem nepatria a budú zmazané.

Tvoje meno:

Sem napíš niečo inteligentné: