komentárov 44

Ideálna krása – nič pre mňa

Nebudem chodiť okolo horúcej kaše a poviem to hneď na začiatok – mám rád reálne baby. Mám rád pehami posiatu tvár, mám rád sem tam nejaký ten faldík na brušku, mám rád jemné vrásky okolo očí, mám rád aj nejaké to materské znamienko na mieste, kde by ste ho najmenej čakali. Pre mňa je ideálna žena ako heavymetal – šťavnatá, komplikovaná a dokonalá svojou nedokonalosťou. Bohužiaľ sa to dosť odlišuje od dnešného zaužívaného ženského ideálu. Asi som sa mal narodiť o 30-40 rokov skôr.

Často počúvam reči rôznych žien a dievčat o tom, ako sme si my muži vytvorili ten spomínaný ideál a úbohé slečny a panie teraz musia trpieť pre krásu, ktorú my muži tak úpenlivo a nástojčivo požadujeme. Na druhej strane ale od svojich kamarátov zase nepočúvam nič iné ako sťažnosti na to, aké sú tie baby dnes oničom a všetky na jedno kopyto. Jeden by chcel bacuľku, druhý zase babu čo sa neholí a tretí je na zrelé ženy po štyridsiatke. A to nemám len týchto troch kamarátov, každý má svoj názor a ideálnej žene sa teda ani jeden nepodobá.

Kto teda vymyslel tento ideál? Boli to muži, ktorí požadujú až nereálne dokonalú krásu? Alebo to boli ženy snažiace sa za každú cenu upútať svojho vysneného princa na bielom koni (alebo červenom Ferrari)? Ja sám nepoznám na túto otázku odpoveď, a tak to radšej nechám tak. V konečnom dôsledku je aj tak úplne jedno, kto za to môže. Výsledok je tak či tak rovnaký, a tým sú ženy trpiace bulímiou a podstupujúce nespočetné plastické operácie, zatiaľ čo páni sa neotočia za babou, pokiaľ nemá aspoň trojky prsia a uniformu školáčky z japonského porna.

Každý rok dávajú asi na všetkých televíznych staniciach nejakú súťaž krásy. Ich cieľom je nájsť ideálnu ženu, teda aspoň čo sa krásy týka. Či je vzdelaná (alebo aspoň či nie je úplne vymletá) už moc ľudí netrápi. Hlavne nech už začne promenáda v plavkách. Úspešné budú všetky tie súťažiace, ktoré majú nad 175cm, pod 50kg a aspoň trojky kozy. Taká postava snáď ani nie je fyzicky možná, teda aspoň nie v tejto dimenzii vesmíru, v ktorej žijeme.

Keď už sme pri tej postave, tak mi niekto vysvetlite, ako ľudia prišli k tomu magickému a celosvetovo uznávanému trojčísliu 90-60-90. Samozrejme, že pekná žena má pás užší ako hrudník a boky, ale kto pre Boha živého rozhodol o tom, že ideálne miery musia byť práve tri okrúhle čísla? To ma chcete presvedčiť o tom, že keď príroda tvorí novú ženu, tak sa snaží o to, aby jej miery boli deliteľné desiatimi? To čo je za sprostosť?! Len preto, že tie čísla sú pekné a ľahko sa pamätajú, to ešte neznamená, že výsledná postava bude dokonalá a krajšiu nevymyslíte. Milé dámy, zamyslite sa nad tým trošku a uvedomte si, kvôli akej blbosti držíte diéty, makáte v posilke a kupujete si rôzne prípravky a pomôcky na skrášlenie vašej postavy. Ja byť vami, tak už by som sa na to dávno vysral.

Nesnažte sa vyzerať ako modelky z rôznych prestížnych módnych prehliadok. Hovorí sa, že žena má mať krivky a má ju byť za čo chytiť. Ja mám rád rici aj cici. Modelky sú presný opak toho – nemajú krivky, ale hrany a už vôbec ich nie je za čo chytiť. Ja by som žiadnu modelku v posteli mať nechcel, to si radšej ľahnem na radiátor, bude to pohodlnejšie. Podľa mňa celá tá popularita modeliek a snaha dievčat (hlavne tých mladých) podobať sa im asi netkvie v tom byť chudá a vytapetovaná od hlavy po päty, ale skôr v tom byť na titulke nejakého ženského časopisu. Tie ale čítajú väčšinou ženy, takže vzniká otázka: Kvôli komu vlastne chcete byť dokonale krásne? Kvôli nám mužom? Alebo sa chcete len vytiahnuť pred ostatnými príslušníčkami vášho pohlavia?

Niektoré baby v snahe priblížiť sa k obrazu dokonalosti, ktorý im niekto vtĺkol do hlavy, nevedia kedy prestať a kde sú hranice zdravého rozumu. Ja sa priznám, že sa mi páči, keď sa vie baba pekne namaľovať, ale mám na mysli decentný make-up, ktorý iba zakryje drobné nedostatky. Určite sa mi nepáči, keď baba vyzerá ako vosková figurína. Aj tvár otlačená od vankúša a s ešte zalepenými očami vie byť krásna, keď sa na vás ráno milo usmeje.

Ešte ďalej to vedia dotiahnuť expertky obracajúce sa na „pomoc“ plastických chirurgov. Nemám teraz na mysli to, že si žena dá narovnať krivý nos alebo mierne zväčšiť ploché prsia. Mám na mysli už extrémnejšie procedúry ako rôzne kolagénové injekcie do pier, po ktorých babe ostane namiesto úst kačací zobák. S takým sa ja bozkávať nechcem, ble. Ani prsia natlakované silikónom na prasknutie mi tiež nič nehovoria. Ako si môžu dotyčné „sexbomby“ myslieť, že je to príťažlivé? Ja som útle chlapča a keby som takou kozou dostal po hube, asi by mi zlomila sánku.

Tváre vyťahané až po temeno hlavy, obočie úplne vytrhané a následne dokreslené do tvarov, aké ani Picasso nevymyslel…to je návod na krásu, veľa šťastia. Aby ste potom nedopadli ako Jocelyn Wildenstein.

Ženy z časopisov, reklám a filmov sú možno príťažlivé na pohľad, ale poviem vám úprimne, ja by som takú za priateľku nechcel. Určite by som bol veľký čávo medzi kamarátmi, ale tým to hasne. Takej baby by som sa nemohol ani dotknúť, lebo by som ju ešte náhodou pokazil a už by taká krásna nebola. Navyše zobudiť sa vedľa nej na druhý deň ráno a zbadať tú tvár bez akýchkoľvek čŕt, to by ma asi dosť vystrašilo. Niečo také som už zažil a zopakovať si to veru nepotrebujem. Radšej nech je baba prirodzene škaredá ako neprirodzene pekná.

Prečo sa ale celý čas bavíme len o vzhľade? Aj povaha je dôležitá (a u mňa ešte viac ako výzor). Problém je, že z televíznej reklamy či fotky v časáku povahu danej „modelky“ nespoznáte. Ja mám bohužiaľ zo života skôr také skúsenosti, že pekne vyobliekaná štýlová atraktívna baba je dobrá ako prívesok na kľúče. Akonáhle ale otvorí hubu, je mi na blití. Tým teraz nechcem odsudzovať všetky pekné a zároveň inteligentné baby (kde sa schovávate?), česť výnimkám. Len ma trápi, že často stretnem nejakú peknú slečnu, ale keď sa jej prihovorím, tak ma hneď prejde chuť. Samé sedlácke a vulgárne výrazy, o nejakom slušnom a spoločenskom správaní nemá ani poňatia.

Raz som bol s jednou sexi kočkou v reštaurácii a keď sme odchádzali, tak ja ako správny gentleman som jej chcel pomôcť obliecť kabát a krava na mňa prekvapene kukala: „To čo robíš?!“ Všetci na mňa pozreli ako keby som sa jej snažil ten kabát ukradnúť. To bolo prvý a posledný krát, čo som sa s ňou bavil. Tiež som mal šťastie na sliepku, ktorá ma mala za debila, keď som jej otvoril dvere na aute. Celý kameň úrazu asi spočíva v tom, že peknú babu chce každý chlap, takže ona nemá problém získať čokoľvek, o čo si zažiada (ak pri tom trošku našpúli pery a nahodí smutný výraz číslo 4). Nič ju nenúti naučiť sa nejakému slušnému správaniu a etikete. Tie, ktoré príroda neobdarila nadpozemskou krásou, sa musia snažiť získať si pozornosť muža svojou inteligenciou, humorom, prirodzeným šarmom a charizmou.

V dnešnom svete je to bohužiaľ tak – krása je kľúčom do všetkých dverí a veľké cecky a plné pery vedia bez problémov otvoriť každú peňaženku. Ja už som sa poučil a hoci sa aj naďalej budem otáčať za školáčkami z japonského porna, na rande pozvem už len takú babu, ktorá bude mať zmysel pre humor, slušnú výchovu a bude sa s ňou dať baviť o čomkoľvek…a dvojky mi úplne stačia 😛



..najuzasnejsi clanok aky som kedy citala…

xyz xyz - 4.2.2010 o 17:59

Odpovedať

hmm, myslím, že teba by sme mohli začať klonovať. Ja žiaľ poznám strašne veľa chlapcov, ktorých zaujímajú len tie naozaj pekné…hmm…snažím sa to hodiť na pubertu a nezralosť, ale niekedy mi až rozum zastane…

Shou - 4.2.2010 o 21:41

Odpovedať

hm pekny clanok, suhlasim s tebou, vystihol si ze „nie je vsetko zlato co sa blysti“ :). Ale 3/4 z Nas vedia ze cim sme ku slecnam laskavejsi tym sme za vacsieho debila…a sme tak „nezaujimavy“ nemam toto rad pretoze si myslia ze mozu kyvat.Ale bohuzial takto to nefunguje…nehovorim ze vsetky su take ale drviva vacsina ano

lollko - 11.2.2010 o 15:42

Odpovedať

úplne super článok…keby sú všetci chalani takíto tak neni čo riešiť..:)

lussy - 17.2.2010 o 23:55

Odpovedať

skoda ze takych s podobnym(i) nazormi ako ty nie je viac .. a najme u mojich rovesnikov .. ty si o dost starsi

macka - 22.2.2010 o 20:14

Odpovedať

Pekný článok,až som sa zasmial s tým kabátom.Tie dnešné ženy je ťažko pochopiť.Každá chce princa na bielom koni,to vážne.

milan plyšman - 22.2.2010 o 21:07

Odpovedať

naprosto geniálne! škoda že sa tím asi nikomu z mládeže oči neotvoria 🙁 lebo v hlave majú asi po väčšinou iba prievan … súhlasím s kolegom že by ťa mali asi začať klonovať 😀 začínam byť rada že som taká aká som 😀

Adu - 23.2.2010 o 18:02

Odpovedať

100% suhlasim super članok uzastny 🙂 vystihuje obraz dnesnej doby :)ja som niekedy tercom vysmechov zato ze uprednostnujem romantiku nad nadrzanostou co je pri niektorich ludi doslova spanielska dedina 🙂 ale radsej byt nenavideny zato aky som ako byt milovany zato aky niesom 🙂 super clanok este raz musim povedat 😀 mali by ta zacat klonovat aspon by som sa mal skim slusne porozpravat 🙂 a stou etiketou si to presne trafil iked existuje málo mudrych a slusne vychochovanych dievcat a vacsina mojich rovesnikov ma v hlave nasraté ale budis 🙂 ja som len hrozne rad ze mam take uzastne a dokonale dievca ktore milujem :* btw: nesud list podla obalky 😉 krasny citát 😀

Denny - 23.2.2010 o 19:15

Odpovedať

super článok. ešte by som dodal (a podaktorým slečnám odpovedal), že hoci píšete, že prečo nie je chalanov s takýmito názormi viac, väčšinou vás skôr zaujme nejaký hlavohrudník s plnou hubou historiek zo svojej pochybnej minulosti, nech sú akokoľvek priblblé – hlavne aby upútal pozornosť okolia, než bežný na prvý pohľad menej výrazný chalan…

vdx - 9.3.2010 o 11:30

Odpovedať

Potom si aj ja poprosím jeden klon, vopred ďakujem :)) Musím povedať, že dosť dobrý článok

ja - 13.3.2010 o 16:35

Odpovedať

Ahoj:-) skladám poklonu pred tvojím článkom (aj ten o pokeci sa mi mimoriadne páčil) veľa šťastia pri hľadaní partnerky 🙂 raz jej bude veľa dievčat závidieť 🙂

Mo - 25.3.2010 o 14:39

Odpovedať

Proste uzasny clanok. Stracam slova. Ani nevies jak moc mi zdvihol sebavedomie .. =)

Donna - 7.4.2010 o 18:15

Odpovedať

naozaj je to super presne to iste si myslim aj ja…vo vsetkych clankov s tebou suhlasim…chcel by som mat takeho kamosa ako ty 😛

hawajcan4 - 13.4.2010 o 14:35

Odpovedať

Veľmi pekný článok… Pre ludí s tým „sem tam nejakým tým faldíkom na brušku, jemnými vráskami okolo očí, nejakým tým materským znamienkom na mieste, kde by ste ho najmenej čakali“ To vie fakt rozveseliť deň 🙂 A bohužial.. Gentlemanov je dnes už veľmi málo.. Keby sa ku mne nejaký príslušník mužskej rasy zachoval ako gentleman, asi by som ho na mieste začala obíjmať a na kolenách ďakovať že taký ešte nevymreli. 🙂 Fakt veľmi dobre počúvajúci sa článok! 🙂 Ďakujem!

Ru.ki.me.ka - 13.4.2010 o 17:09

Odpovedať

Tak ako too kecáš … newerím že by si nechceel stráviť noc s mladou kočkou chudou a dlhonohou …. jasné že by bola hlúpa veď by stačilo keby otvorila ústa aby si do nich niečo mohla vopchať (ako teraz nechem byť vulgárna) vážne som slušná baba ale tak ako toto preháňaš trošku … nepovažujem sa za peknú ale čo to v hlave mám a keď sa človek trošku nad týmto článkom zamyslí nepríde mu to až také „úprimné“ …. možno to ide od srdca ale či je to tak … no neviem musela by som vidieť oči aby som to posúdila. Prepáč ale možno je to môj názor … môžem sa podeliť … či? 🙂

Strawber007 - 13.4.2010 o 17:55

Odpovedať

stretavat len muzov ako ty, to by bola prechadzka rajom 🙂

Misel - 13.4.2010 o 18:40

Odpovedať

Dostal si ma hneď druhou vetou: „Mám rád pehami posiatu tvár…“ 🙂 Ten klon by sa fakt zišiel… :DD

Evka - 14.4.2010 o 07:05

Odpovedať

velmi, velmi pekny clanok…:) keby tu boli chlapi len ako ty 😀

Alex - 14.4.2010 o 18:46

Odpovedať

Som rada ze mas takyto nazor na ženy … dnes je uz malo chalanov s takym postojom ako mas ty ..

Annicia - 21.4.2010 o 21:48

Odpovedať

pod so mnou na rande 😀

alica - 24.4.2010 o 10:56

Odpovedať

Normalne ze tvoj nazor chapem.Bo ho zdielam rovnako. Mnohe dievcata maju pochybnosti ci som normalny, ked im poviem ze sa nemusia machlit, lebo to nie je podstatne a ze na vyzore az tak nezalezi ako na povahe a na pocitoch co k nim citis(samozrejme vela zien si Vas tym bude doberat, ze to len trepete :)). Takze klobuk dolu pred tvojim clankom a mas moj naprosty suhlas.

Asmodejsvk - 29.4.2010 o 16:26

Odpovedať

celkom máš pravdu…aj ja sa obzerám za krásnymi babami ale končí to asi hned zarohom…nechcem babu,po ktorej by pokukovali nadržaný chalani len preto,že je presne ako z porna…aj moji spolužiaci vždy vravia…“do tej by sa ale riadne parkovalo“…no ja ich nechápem…taktiež mám frajerku,ale ked som nadržaný tak to najavo nedávam

LENKIN DOMINO V… - 29.4.2010 o 20:36

Odpovedať

perfektný článok,musela som to dočítať dokonca…

janusiky - 18.5.2010 o 01:06

Odpovedať

ten prvý odstavec, akoby som čítala svoj opis, aj ten heavy metal… 😀 asi aj dietu prestanem držať… myslím, že práve média vtĺkajú model dokonalej krásy, presne ako tie súťaže miss, alebo speváčky v klipoch, a mladé dievčatá žijú v tom, že krásne budú ak budú ako ony. A okolie ich v tom podporuje, môžu sa predať a sú in. Ja osobne som ani nestretla chalana, ktorý dá radšej prednosť inteligencii, pozerajú radi na výzor, aj v kolektívoch, najskôr si minu tie krajšie, na tie ostatné si potom niekto spomenie, keď chce vážnejší vzťah.

Lila - 20.5.2010 o 21:09

Odpovedať

Nie som skareda ani hlupa..no ani genius, ani tucna ci vychudnuta bulimicka,rozhodne nie heavymetal..ale to neznamena ze som zlatokopka alebo yvtreta ci dalsia z uvedenych moznosti.obycajne 20 rocne dievca s primeranou inteligenciou.tak ako obezita ani anorexia nie su zdrave, no chodit cvicit do fitka ci navsteva kadernika povazujem za nic neobvykle..vyzerat dobre nie je zlocin.. no nic netreba prehanat, pacit sa samej sebe je zaklad.. a ci uz je niekto tucny ci chudy.. s upravenym ucesom a make-upom ci nie.ako si sam napisal.. mas vela kamaratov kazdemu sa paci nieco ine.a o to ide..a este jedna vec, ked mam niekoho koho milujem ,tak sa snazim vyzerat co najlepsie.. no musim sa pacit samej sebe!prosto ci si chudá,tucná,hlupa ci knihomol.. ak sa mas rada taka aka si, budu ta mat radi aj ostatni…

Katharina :) - 21.5.2010 o 13:38

Odpovedať

Počúvaj a ten kabát si fakt nechcel ukradnúť?

Zuza - 24.5.2010 o 09:35

Odpovedať

Hm, kde ta najdem? 😀

tatarka - 15.6.2010 o 10:31

Odpovedať

pekný článok :)skladám pochvalu 🙂

koska - 17.6.2010 o 00:34

Odpovedať

mne sa paci hlavne to, ze si uprimne povedal, ze aj nadalej sa budes otacat za takymi.. vacsina chlapov to neprizna, aj ked tvrdia ze chcu len inteligentne baby, s kt. si rozumeju a podobne, a dokonca ich aj v skutocnosti chcu, predsa len, za tymi krajsimi sa otocia, pretoze je to prirodzene.. velmi dobry clanok, chvalim 🙂

t - 15.7.2010 o 23:04

Odpovedať

🙂 krásne

Trdielko - 16.7.2010 o 19:02

Odpovedať

článok akokeby opisoval môj vzťah k ženám a pipkám (sry za výraz, trefnejší nepoznám)…
a ďakujem za fotku Audrey Hepburn 🙂

dennis - 25.7.2010 o 12:45

Odpovedať

veľmi málo čítam články,diskusie atď. dokonca…ale tak toto som si fakt prečítala do bodky a do písmena…keby takých chlapov chodilo viac posvete…ako ten čo písal tento článok…

ľudka - 26.7.2010 o 11:01

Odpovedať

ja mam miery 85-65-92 ,vahu 56,vysku 170 a nazory na moju postavu boli väcsinou negativne ,ale az neskor som zistila ze nemusim byt ako s casopisu aby si ma niekdo vsimol a dufam ze takych ludi pre ktorych su neny dokonale len vychudnute modelky je na svete viac :):):)

natalie - 4.8.2010 o 19:38

Odpovedať

Strašne dobrý článok !! A to hovorím aj ja, dievča čo má iba 15 rokov !! Možno že si budete myslieť, že keď mám 15 rokov som ešte malé decko. Ale musím uznať že už aj taký mladý ľudia ako ja si začínajú všímať dievčatá ktoré sa správajú ako tie najlepšie a najkrajšie baby na svete a pri tom sa úplne pred všetkými zhadzujú ! Myslím si že aj to najškaredšie dievča môže byť pre niekoho dokonalé. Nehovorím že ja som najkrajšia, som normálna (no aspon dúfam ..aj keď mám červené vlasy) som zistila že tí „krásavci“ ktorý sa tak nazývajú sú skoro všetci futbalisti a hokejisti. Možno sú pekný ale zato majú v hlave úplne nakadene!! Ja neviem koľko máte rokov vy, tí ktorí to píšu ale myslím si že keď vás nájde tá správna baba už sa vás nepustí. Lebo podla článkov ktoré čítam máte skvelé názory na svet. A takých ľudí je veľmi málo !

Petra - 9.8.2010 o 20:30

Odpovedať

Tak teraz mám asi okno, ale nepamätám si, kedy som tento článok písal… Alebo nepísal? Lebo aj ja mám úplne rovnaké zmýšľanie, a v reále som mal viac šťastia a mám po svojom boku „reálnu“ ženu, a preto veľmi krásnu.
Téma No. 1, tak ako všetky od autora.

peto75 - 24.10.2010 o 11:26

Odpovedať

úžasné …celý tvoj blog je super ..proste nemám slov 🙂

Bad.Angel - 14.11.2010 o 09:45

Odpovedať

Dakujem Leonid!!! super clanok! vycaril usmev a potesil! si fajn chlap! 🙂

Zuu - 10.12.2010 o 18:08

Odpovedať

Nemôžem sa zbaviť pocitu, že napriek tomu ako láskykotne tu odmietaš tzv. ideál krásy, ti neverím. Rada čítam tvoje články, vždy mi zdvihnú náladu. Skôr mi prídeš ako typ, čo bude radšej krásnym holkám klopať po hlave a dúfať že aspoň v jednej sa ti 4 krát ozvena nevráti, ako by si ,,zapracoval“ na nejakej výzorovo priemernej, možno podpriemernej babe, ktorá by mala ,,zmysel pre humor, slušnú výchovu a bude sa s ňou dať baviť o čomkoľvek…“. Nehovorím, že je to zlé ani že je to dobré. Len si tu teraz zaviedol pár báb, ktoré ťa chcú naklonovať a pozývajú ťa na kávičku. (inak povedané-dal si si na ego botox)

madoff - 12.12.2010 o 23:55

Odpovedať

suhlasim:) ale skoda je, ze si jeden z mala normalnych chlapov……..vacsina je sprostych,pozeraju na obrazky pornohereciek, modeliek a myslia si, ze zena by mala vyzerat tak isto… sleduju perfektne boky, tvar, su uplne debilny…… keby bolo viec takych ako ty.. DEBILNY MUZI!!!!!!!

lenusa - 16.1.2011 o 14:20

Odpovedať

Ach baby, všetky sa tu sťažujete na chlapov, ktorý sa otáčajú za peknými babami so sukničkami vo veľkosti opaskov, dlhými nohami, namaľovanou tvárou a veľkými prsiami, ale povedzme si úprimne, ktorá z vás sa nikdy neotočila za pekným chlapčenkým zadkom?
Tento článok bol skutočne dobrý, možno by aj bolo fajn, keby sa viac chalanov držalo tvojho názoru, teda nie možno, ale zase dievčatá, nie ste vy rovnaké? Nie je všetko také isté? Chcete zmeniť veci, ktoré sú už zaužívané, nehovorím, že je to zlé, zišiel by sa mi niekedy chlapík, ktorý mi otvorí dvere, alebo sa pri stole bude stáť až do vtedy kým si nesadnem ja (hoci táto vec patrí skôr do minulých storočí, ale bolo by to pekné(A))No, viac menej sa stotožňujem s jedným názorom, ktorý tu už padol. Možno si to písal, aby to ľudí zaujalo, alebo aby ich to pobavilo, možno si to dokonca myslel vážne, ale tomu aj tak neverím. Tento svet je tak skazeným vlastnou dokonalosťou, že nič nedokonalé si proste k telu pripustiť nedokážeme a tak hľadáme len skutočné ideály a aj keď všetci hovoríte, nie, je to tak.

Feferonka - 23.1.2011 o 19:49

Odpovedať

Prepacte mi vsetci, vacsinu komentarov som RADSEJ ani necitala, ale mam otazku: co je na tomto clanku uzasne? Mne pripada ako uplne obycajny, hodnotila by som ho ako OK, ale urcite nie slovami „uzasny“, „skvely“, „krasny“ a pod. Tema je dobra a tam to hasne.
+ Autor v podstate sam popiera to co v clanku prehlasuje, a to presne poslednym odstavcom, citujem „…a hoci sa aj naďalej budem otáčať za školáčkami z japonského porna…“, co asi nebudu tie prirodzene krasne zeny, ktore sa neskrasluju sposobom, aky autorovi podla clanku vadi 🙂

Vera Croft - 29.1.2011 o 00:48

Odpovedať

Dodal si trosku sebavedomie dievcatam a zenam, ktore sa mozno snazia byt ako modelky z tituliek casopisov (a nie vzdy sa im to dari…). Keby ale svet fungoval tak, ako ma, taketo clanky by nebolo treba: keby kazdy nosil na tvari odraz vnutornej harmonie a spokojnosti, nebolo by tazke najst toho praveho/tu pravu. BTW, mne sa nieco take podarilo a casto si hovorim, ze to bol asi zazrak…

Lia - 12.4.2011 o 12:31

Odpovedať

Noooo super clanok a aj super odozvy nanho. Som dievca, ktore je hotova nedokonalost. Naozaj, zdedila som vsetko, co sa berie za „neidelane“ okrem silnych dioptrii.. ziadna vychrdlina, kratke nohy, ramena ako kulturista, skoro rysave vlasy, pehy… atd… cely zivot (aj ked to nie je ziadne storocie) sa snazim schudnut… ale predispozicia je svinucha. samozrejme, ze za to nemoze iba ona, ale tiez nedostatok penazi a casu, pretoze vsetken mi papa skola. Co by som chcela povedat je, ze ak si ten clanok myslel naozaj, tak klobuk dole. Nehovorim, ze taki chlapi vymreli, ale je prava, ze chlap s velkym egom pojde vzdy po najlepsich „samiciach“ , alebo naopak ten, ktory si ego musi zvysit. Jedneho takeho som zazila a ten mi moje sebavedomie podkopal na taku uroven, o ktorej som si ani nemyslela, ze existuje … ale zase druhy, tvrdi, ze som prenho najkrasia…. a to je to.. ako tomu mam teraz verit, ked jeden ma tak znicil? … tym som chcela poukazat na to, preco maju baby traumy. snazim sa byt so sebou spokojna, ale pokial sa zene nedostava chvaly, vadne rovnako, ako ked kvet nedostane vodu. to je myslim chyba. A komu sa chce zena pacit? Iba tomu svojmu milovanemu… ked na Vas pozrie a s veskerou uprimnostou povie: “ Si to najnadhernejsie na svete“ alebo “ Nikdy by som ta za nic nevymenil“ , „nemen sa, pre mna si dokonala“ ….

Pehata - 9.7.2011 o 19:37

Odpovedať

Mám sem napísať niečo inteligentné (tak ma vyzval text). Takže – myslím že si v obraze..Palec hore.. 🙂

CECIL - 4.9.2012 o 18:44

Odpovedať

Pridať komentár

Diskusia je striktne moderovaná. Píšte len k veci a podľa možností inteligentne. Ak chcete kritizovať, buďťe konštruktívni. Komentáre typu "lol", flamewar, vulgarizmy a off-topic sem nepatria a budú zmazané.

Tvoje meno:

Sem napíš niečo inteligentné: