komentáre 3

Krajina neobmedzených možností

Takže, aby bolo hneď na úvod všetkým jasné – tento článok píšem za trest. Dôvodom toho je, že minule som to údajne trochu prehnal s vulgarizmami. Vilko sa mi prišiel posťažovať, že výrazy ako „kurvičky, vpč, semeno v ústach, tlstá sviňa, štetky, nadržanci, fajky a Paris Hilton,“ nemajú čo robiť v jeho blogu a vraj keď mi udeľoval autorské práva, súhlasil som s tým, že sa budem vyjadrovať slušne a budem robiť všetko pre to, aby jeho úžasný milovaný a ničím nepoškvrnený blog mal úroveň. Ja mu to neberiem. Som rád, že mi umožnil sem občas napísať a ventilovať si tak svoje frustrácie. Je to lepšie ako zobrať samopal a ísť si zahrať Postal dvojku do miestnej základnej školy. Vráťme sa ale k môjmu trestu. Článok môže byť o čom budem chcieť…nesmiem ale použiť žiadne vulgarizmy, aby som nepohoršoval malé deti. Určite sem chodí kopec krpcov, aby si čítali jeho trápne články o web stránkach.

Pozrime sa teda na 12 najamerickejších súdnych sporov podľa Oddee.com:

12 – Študent zažaloval školu po tom, čo ho na hodine zobudila učiteľka

16-ročný ulievač z Connecticutu zachrápal na vyučovaní. Podľa jeho výpovede utrpel nejakú poruchu sluchu po tom, čo mu učka treskla pri uchu rukou o lavicu, aby ho zobudila. Jeho rodičia sa teda rozhodli zažalovať školu, komisiu pre vzdelávanie a pre istotu aj celé mesto. Mladíkov právnik sa pri obhajobe oháňal argumentom, že úbohý nevinný a ničnetušiaci študent utrpel „veľmi závažné poranenia ľavého ušného bubienka“, keď jeho sadistická učiteľka udrela dlaňou ruky na jeho lavicu. Po tomto procese sa šípkový rúženko stal posmechom celej školy. Chrápať na hodine sa veru neoplatí.

11 – Majiteľ obchodu zažaloval bezdomovcov o milión dolárov

Podráždený majiteľ nóbl obchodu s haraburdami na Manhattane v roku 2007 zažaloval partiu bezdomovcov tráviacich zimu pred jeho obchodom. Tí sa tam schádzali, aby sa spoločne zohriali pri vetračke a popri tom si krátili nudné chvíle ošťávaním jeho výkladu, chľastaním a otravovaním okoloidúcich. Aby im dal majiteľ poriadnu príučku, žiadal od nich prostredníctvom súdu rovno milión dolárov (čo je v čase dnešnej ekonomickej krízy asi 7 euro). Okrem toho tiež požadoval, aby sa držali minimálne 30 metrov od jeho milovaného obchodu.

10 – Muž zažaloval svoju ex-manželku za darovanú ľadvinu

Milujúci manžel doktor Richard Batista z Long Islandu daroval svojej žene ľadvinu, aby jej zachránil život. Tá sa mu za jeho lásku odvďačila tým, že ho podvádzala. Aby sa ujo nenudil, manželka mu začala do ksichtu mávať rozvodovými papiermi a vyplazovať naňho jazyk („ňa ňa ňaaaa“). Pán doktor sa teda rozhodol, že si na hlavu kálať nenechá a požaduje po svojej budúcej bývalej, aby mu zaplatila jeden a pol milióna dolárov za tú darovanú ľadvinu. Keď už mu zlomila srdce, snáď aspoň tá ľadvina bude ešte v použiteľnom stave.

9 – Divák zažaloval televíziu NBC za „potkaniu“ epizódu relácie Fear Factor

Po zhliadnutí epizódy relácie Fear Factor, kde súťažiaci konzumovali (rozumej žrali) pomleté potkanie mäso, sa Austin Aitken rozhodol zažalovať televíziu NBC preto, že pri pohľade na tie vágus-hody utrpelo jeho fyzické zdravie značnú ujmu na…ehm…zdraví. Údajne sa mu zvýšil krvný tlak, prišlo mu nevoľno a musel tyčkovať. V dôsledku toho bol taký dezorientovaný, že narazil hubou do dverí, čím jeho zdravie utrpelo ešte viac…a pravdepodobne aj jeho ego. Austin zo súdnej siene odchádzal za konského rehotu všetkých prihliadajúcich, v sprievode pánov v bielych plášťoch a s čiernou koženou maskou na hlave. Nuž, s americkým súdnictvom sa veru neradno zahrávať.

8 – Chlapík zažaloval nočný bar za zranenie pri striptíze

V roku 2008 zažaloval ženatý 30-ročný investičný maklér (dôležitá informácia, čo?) striptízový podnik na Manhattane za zranenie, ktoré tam utrpel. To sa mu prihodilo pri lap-dance (panvovom tanci?). Slečna si pri akrobatickom rozťahovaní nôh nedala pozor, zle odhadla dĺžku opätkov a jedným z nich mu uštedrila veľmi nepríjemnú rano rovno do oka. Dostať opätkom do oka nie je niečo, čím sa môžte pochváliť každý deň. Podľa jeho obhájcu sa klub a pracovníčka zachovali „nedbanlivo“ pri „náhlom švihaní nohami“, na čo žalovateľ doplatil „vážnym poranením“. Ale aspoň už viem, čo je horšie ako drôtom do oka.

7 – 77-ročný nemecký playboy zažaloval 19-ročnú babu, lebo s ním nechcela mať sex

Toľká hrôza! Atraktívna mladá baba odmietla škaredého starého chrena! Nechutné! Očividne nemala v hlave nasrané, keď deda poslala leštiť si bambus namiesto toho, aby mu zatrúbila na lesný roh. Dedo sa napajedil a rozhodol sa neštetku zažalovať. Dôvod? Veková diskriminácia. Po tom, čo si ju doviedol domov a sanžil sa ju zvádzať svojim sexi telom a zbierkou fotiek z prvej svetovej vojny, ona sa odmietla poddať jeho retro-šarmu s odôvodnením, že je pre ňu príliš starý. Na súde ho obhájca bránil tým, že „predsa máme zákony proti diskriminácii“.

Rolf Eden bol v 50. a 60. rokoch známy ako Kráľ nočného života v Berlíne a údajne mu cez posteľ prešlo okolo 2000 až 3000 dievčat. Staršiu by však ale nechcel a diplomaticky by ju odmietol s odôvodnením, že nie je jeho typ. Podľa jeho vyjadrenia by chcel umrieť tak, ako žil – na žene. To nemusí byť zlá smrť, aj ja by som chcel umrieť pri sexe, ale určite by som nechcel, aby nejaká baba umrela pri sexe so mnou.

6 – Starosta obce Batman versus Warner Brothers

Starosta mestečka v juhovýchodnom Turecku, ktoré má rovnaký názov ako známy komixový hrdina, podal žalobu na Christophera Nolana a bratov Warnerovcov, podľa ktorej požaduje tamtiemy za film The Dark Knight. Huseyin Kalkan obvinil producentov filmu za použitie názvu obce bez povolenia. „Na svete je iba jeden Batman“, tvrdí Kalkan. „Americkí producenti použili názov nášho mesta bez toho, aby nás o tom dopredu informovali.“ Prečo mu ale trvalo 70 rokov, kým podal žalobu, to už nikto z „Batmanu“ vysvetliť nevedel. Netopierí hrdina totiž existuje už od roku 1939.

5 – Násilník zažaloval zamestnávateľa

V roku 2002 bol na 10 rokov väzenia odsúdený perverzák, ktorý znásilnil pacienta Nemocnice v Ružovej Záhrade (resp. Providence Hospital). Edward Brewer žaloval nemocnicu o dva milióny dolárov kvôli tomu, že mu z nedbalosti nezabránila znásilniť jedného z pacientov. Odporná nemocnica! Zanedbala dohľad nad násilníkom a on chudák teraz musí sedieť v base. Určite bol aj sudca skorumpovaný, keď vyhlásil, že Edward si za svojich 10 rokov v lochu môže sám a že nemocnica nebola povinná ho ochrániť od jeho rozhodnutia. Spravodlivosti sa mu nakoniec ale dostalo, keď si vo väzenskej sprche užil romantického a vášnivého sexu s domácimi.

4 – Pár zažaloval aerolinky za nedostatok miesta na nohy

Jerome a Judith O’Callaghanoví podali v roku 2004 žalobu v hodnote 100 000 dolárov na American Airlines. Dôvodom bolo, že mali počas svojho letu do Paríža málo miesta na svoje čongále. Podľa páru spoločnosť údajne propagovala „dostatok miesta na nohy“, ale v skutočnosti to tak vraj nebolo. Ich deväťhodinový let sa skončil bolesťami chrbta a nôh. To nakoniec zapríčinilo, že si Jerome pri neskoršej prehliadke baziliky Sv. Pavla v Ríme pomýlil pravú nohu s ľavou a skončil s tvárou v prachu a s riťou vo vzduchu.

3 – Zákazník zažaloval čistiareň kvôli strateným nohaviciam

Roy Pearson Jr., sudca z Washingtonu, sa pokúsil šikanou vymámiť z rodinného podniku 60 miliónov dolárov kvôli tomu, že mu stratili nohavice. Kórejskí majitelia požadovali jeho rezignáciu a zákaz činnosti pre zneužitie právomoci. Prípad sa skončil tak, že kórejská čistiareň aj naďalej stráca oblečenie a ex-sudcove osrané trenky teraz perie jeho žena. Keď už mu berie celú jeho výplatu, nech je aspoň užitočná.

2 – Chlapík zažaloval Budweiser, lebo po ňom nešli baby

Richard Overton v roku 1991 zažaloval pivovar Budweiser. Požadoval 10 000 dolárov za to, že utrpel psychickú ujmu, duševné bobo a finančnú stratu, pretože pitie piva Bud Light nenaplnilo jeho fantázie o sexe s neplnoletými dievčatkami na karibskej pláži za svitu mesiaca a hudby domorodcov, čo podľa neho vo svojej reklamnej kampani spoločnosť Budweiser propagovala. Jeho neúspech ho donútil piť ešte viac piva Bud Light. Prípad bol zamietnutý a žalobca bol poučený o tom, že na Pokeci toho nájde viac a za menej peňazí.

1 – Pár zažaloval Olivera Stonea a Warner Brothers kvoli filmu o lúpeži

V roku 1996 rodina Patsy Ann Byersovej zažalovala Olivera Stonea, Warner Brothers a ďalších podieľajúcich sa na tvorbe a distribúcii filmu Natural Born Killers o bližšie neurčenú čiastku. Dôvodom bolo, že film zapríčinil postrelenie Byersovej kriminálnikmi Sarah Edmondsonovou a Benjaminom Darrusom, ktorí sa filmom inšpirovali a vydali sa na dráhu zločinu. Byersová ostala po zranení paralyzovaná od hrude až po zem. V roku 2002 bol nakoniec prípad zamietnutý s odôvodnením, že ani Oliver Stone, ani Warner Brothers nemienili filmom inšpirovať ľudí k páchaniu zločinu a nemôžu byť teda zodpovední za streľbu.

Týmto som si odkrútil svoju povinnosť napísať článok a teraz ak dovolíte, idem si zahrať Postal dvojku.



hahaha… a predsa mu to nedalo- podlesna veta v c.2 😀

martina - 12.9.2009 o 14:14

Odpovedať

hehe ako sa hovori Only in America

Don Perignon - 15.6.2010 o 10:22

Odpovedať

mne sa clanok Lavór, rýchlo! Budem grcať! paci najviac zo vsetkych a tie „vulgarne vyrazy“ tam proste musia byt…pretoze je to pravda…takze si z toho nic nerob

Megg - 25.9.2010 o 14:15

Odpovedať

Pridať komentár

Diskusia je striktne moderovaná. Píšte len k veci a podľa možností inteligentne. Ak chcete kritizovať, buďťe konštruktívni. Komentáre typu "lol", flamewar, vulgarizmy a off-topic sem nepatria a budú zmazané.

Tvoje meno:

Sem napíš niečo inteligentné: