jeden komentár

Top 10 zabijákov času za rok 2008

Síce už je marec a väčšina z vás už aj zabudla, že nejaký rok 2008 niekedy vôbec existoval, napriek tomu som sa ale rozhodol uverejniť zoznam 10 mojich „naj“ webových objavov za minulý rok. Nejde o stránky, ktoré sú najkrajšie alebo najužitočnejšie. Sú to všetko weby, ku ktorým sa rád pravidelne vraciam, pretože tam vždy nájdem niečo zaujímavé a zábavné. V podstate by sa dalo povedať, že ide o 10 najväčších zabijákov času.

10 – Akinator.com

„Hádaj na čo myslím“ – tak by sa dal stručne charakterizovať Akinator. Sympatická postavička sa Vás pýta rôzne otázky ohľadom osoby, na ktorú v hlave myslíte a po pár „kolách“ už vie s prekvapivou presnosťou prísť na to, koho máte na mysli. Pre niekoho neuveriteľné, pre iného databáza a pár skriptov. Každopádne výsledok je veľmi zaujímavý a hlavne zábavný. Sám som tu strávil kopec času s myšlienkami na tie narôznejšie osoby, či už skutočné alebo fiktívne. Najviac ma prekavpuje, aké veľké množstvo ľudí (a nie len ľudí) tento web pozná. Od jedoduchých možností ako Paris Hilton či Adolf Hitler (druhý najčastejšie hádaný človek) až po mená ako Dee Dee z animovaného seriálu Dexter’s Laboratory.

9 – Mobile Gamers Hell

Ak často cestujete alebo len proste radi hráte hry na svojom mobile, na tejto stránke nájdete kopec zaujímavých a niekedy aj dosť originálnych Java hier. Sám sem rád zavítam a poobzerám sa po nejakých skvelých novinkách, ktoré si zahrám, keď sa nudím na prednáške alebo cestujem v MHD. Len škoda že stránka je v ruštine.

8 – TopGear.com

Ďalší z webov, ktoré navštevujem pravidelne kvôli kvalitným článkom od profesionálov z oblasti automobilizmu. Tie sú jednak kvalitné, ponúkajú veľa zaujímavých informácií a navyše sú písané takým vtipným spôsobom, s akým som sa inde nestretol. Navyše sú tu skvelé videá z mojej obľúbenej motoristickej relácie TopGear (aká náhoda). Nedávno stránka prešla redizajnom a teraz vyzerá oveľa lepšie a aj po funkčnej stránke sa zmenila k lepšiemu. Grafika skutočne zodpovedá kolektívnemu duchu autorov. Na to, aký je TopGear „veľký“, je prístup ľudí k jeho tvorbe naozaj pohodový. Žiadne sterilné prostredie, žiadne striktné pravidlá, žiadny stres. Celá stránka pôsobí veľmi uvoľnene a bezstarostne. Na niekoho môže pôsobiť chaotickým alebo zanedbaným dojmom (spinky, lepiace pásky, zošívačky a podobne), ale mne sa páčí práve ta filozófia „proste to tam prilepím a bude“. No a posledná a pre mňa najzaujímavejšia „vlastnosť“ tohoto webu? Jeremy Clarkson a jeho neskutočný humor.

7 – WebDesignerWall.com

Pre mňa asi najzaujímavejšia stránka spomedzi všetkých. Po grafickej stránke neskutočne podarená. Človek, ktorý ju má na svedomí, je profesionálny web dizajnér a je vidieť, že sa do svojho remesla sakra rozumie. Z tejto stránky často čerpám inšpiráciu a nápady. Sú tu skvelé návody na rôzne techniky a rady, ako si prácu zjednodušiť alebo dosiahnuť lepšie výsledky. Ja osobne túto stránku považujem za benchmark a čo sa týka webdizajnérskeho umenia, toto je úroveň, ktorú by som raz chcel dosiahnuť...a možno časom prekonať.

6 – FMyLife.com

Hovorí sa, že „ak sa ti nič nedarí, a keď ti nič nejde, tak si sadni na diaľnicu, ono ťa to prejde“. Menej krvavým riešením rovnakého problému môže byť aj tento web, na ktorom rôzni ľudia uverejňujú svoje smutné príbehy a trapasy. A keďže platí, že škodoradosť je najväčšia radosť, tak sa na nich (rovnako ako aj ja) určite dobre pobavíte. Pri najhoršom si aspoň uvedomíte, že na tom nie ste až tak zle, ako títo chudáci.

5 – Pikosky.sk

Keby som mal tento web charakterizovať dvomi slovami, boli by to „škodoradosť“ a „puberta“. Nepoznám admina, ale podľa jeho príspevkov by som ho tipol na 15-ročného chalana s nedostatkom slušných mravov a prebytkom voľného času. Každopádne jeho texty považujem za fantastické a jeho štýl humoru je presne to, čo mám rád. Priamočiary, „in-your-face“, sem tam vulgárny a trefný. Často sú jeho texty odveci, ale nie sme na schôdzi ZRPŠ, tak prečo sa trochu nevyblbnúť, no nie? Ďalším aspektom sú fotky. Neviem kam na ne admin chodí, ale darí sa mu nájsť rôzne skvosty, či už sú to „celebrity bez omietky“, rôzne zábery paparazzov či fotografie z filmových premiér, kde sa celebrity predvádzajú v často vtipných kostímoch. Mňa vždy zaujímali veci zo zákulisia, pretože som zvedavý, ako veci fungujú na pozadí. Na tejto stránke som našiel kopec takýchto dobrôt, za čo patrí adminovi moja chvála a pravidelná návštevnosť.

4 – PictureIsUnrelated.com

Tento web je svojim zameraním podobný FailBlogu. Tiež sú tu zverejňované rôzne vtipné (miestami až kontroverzné) obrázky, ktorých obsah tvoria väčšinou dosť divní ľudia. Toto je napríklad obrázok, nad ktorým som sa pozastavil, minútu som naňho nechápavo pozeral, a potom som si položil veľmi jednoduchú otázku: „ČO?!“ Stále mi nie je jasné, o čo tam ide. Je to chlap? Či žena? Každopádne je to nechutné. A prečo to nakladajú do sanitky? A čo tam robia tí maskovaní ľudia okolo? O čo pre boha živého ide? …no a to je len jeden obrázok z mnoha. Pri prezeraní tejto stránky prajem pevné nervy a ešte vám dám jednu radu, nesnažte sa nad tým moc rozmýšľať.

3 – FailBlog.org

Vynikajúca denne aktualizovaná stránka plná obrázkov a videí z kategórie „fail“. Jeden z mojich najobľúbenejších príspevkov je Sleepwalking fail. Ono sa Vám to môže zdať smiešne, ale ja som sa moc nesmial. To isté sa totiž stalo raz mne. Nejdem teraz vymenovávať všetky príspevky, ktoré sa mi páčia. V podstate každý jeden je vtipný. Jediný problém môžu mať ľuďia, ktorým angličtina moc nehovorí. Čo ma tu tiež vždy dokonale pobaví sú komentáre k príspevkom. Také koncentrované množstvo sarkazmu, irónie, čierneho humoru a trefných hlášok som nikde inde na internete nenašiel. V každej diskusii sa ľudia hádajú a urážajú, ale tu sa na tom neskutočne zasmejete.

2 – Cinemassacre.com

Hovorí vám niečo meno James Rolfe? Nič? A čo takto AVGN alebo presnejšie Angry Video Game Nerd? Tento človek funguje online od roku 2004 a pravidelne zásobuje svoj blog videami, v ktorých v osobe Nerda nadáva na tie najhoršie a najzvláštnejšie konzolové hry z obdobia 80. a 90. rokov. Pamätáte si na rôzne tie staré Amigy, Nintendá a Segy? Tak to je presne to, na čo je James odborník. Okrem týchto vtipných (a dosť vulgárnych) recenzií na staré „klasiky“ na jeho stránke nájdete aj serióznejšie diela, a to väčšinou rôzne krátke hororové príbehy. Sú celkom originálne a napriek nízkej produkčnej hodnote dosť prepracované. Čo mňa ale privádza na tento web znova a znova sú jednoznačne AVGN videá, pri ktorých sa vždy zaručene zasmejem. Medzi moje najobľúbenejšie patria asi Bugs Bunny’s Birthday BlowoutNinja Korytnačky a Power Glove („I love the Power Glove…it’s SO BAD!“).

1 – ThatGuyWithTheGlasses.com

Ďalší blog a ďalší blázon. Tento krát Doug Walker alias ThatGuyWithTheGlasses alias Nostalgia Critic alias Chester A. Bum. V podstate ide o veľmi podobnú postavu ako predošlý Angry Video Game Nerd, ale Nostalgia Critic sa zameriava na kritizovanie a ohováranie starších filmov. Jeho zmysel pre humor je tiež veľmi podobný Jamesovmu, čo mne len vyhovuje. Prvý kát mi dosť vadil jeho uvreštaný hlas a zvláštny zmysel pre humor, ale po druhej návšteve som mu prišiel na chuť a odvtedy som pravidelným návštevníkom jeho videoblogu. Jeho spôsob kritiky nemá obdoby a hlavne na „recenziách“ filmov, ktoré poznám, sa najlepšie zabávam. Naozaj to stojí za to, aj keď nie každému sa jeho štýl humoru musí páčiť.



failblog. org…na parádu web…

AdMich - 1.9.2009 o 18:13

Odpovedať

Pridať komentár

Diskusia je striktne moderovaná. Píšte len k veci a podľa možností inteligentne. Ak chcete kritizovať, buďťe konštruktívni. Komentáre typu "lol", flamewar, vulgarizmy a off-topic sem nepatria a budú zmazané.

Tvoje meno:

Sem napíš niečo inteligentné: