zatiaľ žiadny komentár

Carmageddon 1 – Road rage

Ešte z čias gympla si spomínam na film, ktorý som vtedy videl na Markíze a ktorý ma, úprimne povedané, moc nezaujal. Ale nedávno som si naňho spomenul, a to nie raz. Ten film sa volá Voľný pád (Falling down) a hlavnú úlohu v ňom hrá Michael Douglas. Kto ho videl, určite si spomenie na úvodnú scénu. Kto tento film ešte nevidel, určite si ho pozrite. Najprv si poviete, že je to pekná kravina, ale potom Vám to začne dochádzať. Na svete je veľa ľudí s krátkou zápalnou šnúrou a vysokou hladinou testosterónu v krvi a tento film Vám povie, čo sa môže stať, keď do takéhoto človeka budete dostatočne dlho rýpať.

Posledný rok a pol trávim dosť veľa času v aute cestovaním po tých najzapadlejších dierach Slovenska a sem tam zavítam aj do Čiech, Rakúska a Maďarska. Na svojich cestách sa stretávam s rôznymi indivíduami, niektorí sú príjemní a iní…no, nie. Nájdu sa takí, ktorí Vam radi uhnú z cesty pri predbiehaní na diaľnici a tiež aj takí, ktorí ešte radšej skočia na brzdový pedál v momente, keď práve meníte stanicu na rádiu, telefonujete alebo Vám spolujazdkyňa rozopína zips na nohaviciach. Hlavne tá posledná možnosť je obzvlášť nebezpečná – slečna by si totiž mohla veľmi nepríjemne udrieť pri prudkom brzdení hlavu o volant…alebo sa zľaknúť a odkusnúť Vám františka. Mimochodom, výborné rytmické nerovnosti sú v Bratislave na Ivánskej ceste od železničného priecestia smerom k Avionu – najlepšie je ísť tak 35-40 km/h, čo je myslím aj maximálna povolená rýchlosť na tom úseku, takže nevzbudíte žiadnu pozornosť. Ak by ste to po najbližšiu svetelnú križovatku nestihli, odporúčam Vám zahnúť k Avionu na parkovisko, sú tam super spomaľovače.

No ale vráťme sa k tej agresivite na cestách. Aby ste si nemysleli, akí sú tí naší vodiči bezohľadní, uvediem pár príkladov spoza veľkej mláky. Koniec koncov, Americké Spojené Štáty sú výborným repozitárom rôznych hovadín, tak prečo nenačrieť do tejto hlbokej vyprážanej studnice blbcov? Poďme na to:

V štáte New York sa takmer zrazili 2 autá. Nešlo by o nič vážne, keby po menšej výmene názorov medzi Jackom Zaibackom a suši kuchárom Yao Zhou-om nedošlo k väčšej výmene názorov. Kuchárov hlavný argument bol jeho suši nôž s 30-centimetrovou čepeľou, s ktorým chudákovi Jackovi uštedril rezné rany na tvári a tele vyžadujúce si dohromady 100 stehov. Zaibackov právnik povedal novinárom: „Pokúsil sa z môjho klienta urobiť suši.“ Je pekné, že pán právnik má zmysel pre humor, ale ja by som sa na Jackovom mieste moc nesmial.

V Tampa Bay na Floride sa stal obeťou násilia 19-ročný mladík, ktorý si spokojne šoféroval po ceste, až kým nemusel zastaviť na červenú. Zatiaľ, čo sa špáral v nose a pozoroval modelky v bikinách premávajúce sa okolo na kolieskových korčuliach z 80. rokov, cez strešené okno jeho auta k nemu vliezol nezvaný hosť a uštedril mu pár rán do tváre. 25-ročný Anthony C. Fallacaro spôsobil mladíkovi krvácajúce poranenie na tvári a potom opäť cez strešné okno vyliezol von. Po zadržaní políciou uviedol, že v podstate nemal ani dôvod na chalana zaútočiť. Vraj iba stratil trpezlivosť. Tento malý prehrešok proti ľudskosti ho stál $10000.

V Pittsburgu (štát California) 50-ročný Rudo z vidlákova tiež stratil trpezlivosť, keď namieril svoje vozidlo proti skupine 5 motorkárov. Tí sa rozdelili na 2 skupiny, pričom tú menšiu (2-člennú) sa mu podarilo vytlačiť na okraj vozovky, kde ich zablokoval, vystúpil z auta a s nepríjemným výrazom v tvári začal na nich mávať gulečníkovým tágom. Veľmi rýchlo bol ale motorkármi poslaný do kolien. Po príchode policajtov bol s pohmoždeninami a modrinami zatknutý, zaťiaľ čo motorkári sa s úsmevom pobrali ďalej.

V obci Greenville v Južnej Karolíne dostala sliepka príučku, že na vodičov bielych dodávok sa nemá vykrikovať. V dopravnej zápche ju vyblokoval biely van, na čo ona reagovala dávkou starostlivo zvolených výrazov zo svojho sedláckeho slovníka a tie následne doplnila patričnými gestami. Po čase si všimla, že biela dodávka ju sleduje a keď nakoniec vedľa nej zastavila, vystúpil šofér, prišiel k slečne a sériou faciek jej naordinoval ten správny výraz tváre. Predstavte si, že stojíte na autobusovej zastávke, chcete si prdnúť a zrazu si uvedomíte, že ste si nasrali do gatí. Presne tak sa ona tvárila.

32-ročný obyvateľ mesta Northville v Michigane zistil, že po výmene názorov so šoférom iného auta bol prenasledovaný až na parkovisko pri jeho vysokej škole. Tam z auta vystúpili dvaja muži. Jeden chudý a vysoký, druhý nízky a zavalitý. Vytiahli ho z jeho auta a počastovali ho údermi a kopancami, zatiaľ čo žena, ktorá s nimi bola v aute sa len pokojne prizerala. Chlapci sa asi chceli predviesť pred sliepočkou, keď zbijú bezbranného človeka a keď sú v presile. Po tom, ako sa dobitý chudák prebral z bezvedomia, myslel si, že sa mu ušlo len pár kopancov. Až neskôr si všimol, že má na tele o jednu dieru viac, ako keď ich naposledy počítal. Skončil s bodnou ranou v blízkej nemocnici.

Podobný prípad sa stal v Oklahome (sedlákov No.1), kde auto s 3 pasažiermi na palube narazilo do iného auta. Hrdinovia okamžite vyskákali z auta a pribehli k vozidlu, do ktorého narazili. Jeden z nich promptne vytiahol kudlu a kým prišli policajti, stihol 4 krát bodnúť osobu na sedadle spolujazdca, pričom jej spôsobil vážne zranenia a jedna rana bola takmer smrteľná. Billy Bob, Clitus a Wilford boli zatknutí a obvinení z útoku s vražednou zbraňou.

Môj obľúbený prípad určite mnohí z vás poznajú z YouTube. Nepoznám presné detaily o tom, kto sa celého incidentu zúčastnil, dokonca si ani nie som 100% istý, že to video je pravé a nie je len hrané, ale… Ide o to, že partička vidlákov naháňa chlapíka v jeho BMW. Ten zahne na bočnú cestu, ktorá sa ukáže byť slepá. Sedlač sa už vytešuje, ako mu baseballovými pálkami upravia kapotu auta. Keď príde ku konfrontácii…hups…chalan z BMW má zrazu v ruke pištoľ a vidláci si práve zabahnili textil. Chalanova frajerka im potom vezme videokameru, na ktorú si to všetko filmujú, on sa im poďakuje za narodeninový darček, vezme im kľúče od ich prehnitého pickupu a odídu preč. Video končí textom „Dík za darček, kľúče od auta máte na konci príjazdovej cesty…v kanáli!“ A aké poučenie z toho vyplýva? Nikdy nemávajte pálkou na chlapíka z BMW.

Na záver by som ešte dodal, že podľa štatistík je najnebezpečnejšie miesto pre šoférovanie mesto Miami na Floride. Tam sú totiž najčastejšie sa vyskytujúce prípady road-rage (násilia medzi motoristami). Ak sa teda niekedy rozhodnete, že pre zmenu si to strihnete cez Miami, ešte raz sa nad tým poriadne zamyslite a možnože sa vyhnete tomu, že Vám na križovatke niekto vlezie cez strešné okno do auta.



Pridať komentár

Diskusia je striktne moderovaná. Píšte len k veci a podľa možností inteligentne. Ak chcete kritizovať, buďťe konštruktívni. Komentáre typu "lol", flamewar, vulgarizmy a off-topic sem nepatria a budú zmazané.

Tvoje meno:

Sem napíš niečo inteligentné: