zatiaľ žiadny komentár

Je dobojované, už sa len upratuje

Tak som sa zase dostal na nejaký čas k počítaču a mohol trošku povylepšovať niektoré maličkosti. V prvom rade som do svojho blogu nainštaloval novú tému, čo je asi najviditeľnejšia zmena. Ako od webdizajnéra by sa odomňa očakávalo, že si ju celú vytvorím sám, ale na to teraz bohužiaľ nemám čas kvôli škole a iným povinnostiam. Ale aby všetko nebolo také ružové, tak aj s touto bola nejaká ošemetná práca a to poprekladať texty z angličtiny do slovenčiny, čo bolo dosť pracné a otravné. Ešte stále nie je všetko na 100% preložené, a preto Vás prosím o trošku zhovievavosti alebo aspoň ľahostajnosti pri odhalení nejakého anglického textu. A najviac vďačný Vám budem, ak mi oznámite čo a kde ešte nie je preložené.

Čo sa týka blogu samotného, tak ďalšie zmeny sú naozaj len minimálne a nestoja za reč, každopádne ešte sa na celom webe pracuje, tak žiadnu paniku.

Za pomerne dôležitú, ale nie až tak výraznú zmenu považujem optimalizáciu svojho „hlavného“ webu (teda to ostatné okrem tohto blogu). Zvýšením kompresie obrázkov (ale nie za hranicu viditeľného zníženia kvality samozrejme) sa mi podarilo zmenšiť ich veľkosť z 2142kB na 782kb, čo je zhruba 37% z pôvodnej hodnoty. Stránky by sa teda na prvý krát mali načítať oveľa rýchlejšie (je tu snáď niekto, kto má vypnuté cache-ovanie obrázkov?).

Mierne som upravil aj sprievodcu a do budúcna plánujem ešte niekoľko menších zmien, ako napríklad grafické tlačídla v sprievodcovi, mierne prekopanie textov, aby boli jasnejšie, stručnejšie a pútavejšie. Rozmýšľam aj nad pridaním kontaktného formuláru do stránky Kontakt.

No a asi najväčšou zmenou v blízkej budúcnosti bude príchod nového autora v mojom blogu. Je ním môj veľmi dobrý kamarát, s ktorým sa už dlho poznám a rád by som mu umožnil kreatívne sa tu prejaviť, ale problém môže byť v tom, že on je dosť „svojský“ typ človeka a neviem, ako budete vnímať jeho príspevky. Čítal som pár jeho „výtvorov“ a okrem toho, že sú vtipné, sú občas aj dosť vulgárne. Dám mu napísať nejaký skúšobný článok a podľa toho sa rozhodnem, či mu pridelím autorské práva v mojom blogu alebo nie. V každom prípade sa v priebehu pár dní (ak všetko pôjde tak, ako má) dozviete spolu s ním môj verdikt. Potom už mi neostáva nič iné, ako dúfať, že z toho môjho rozhodnutia nebude len jedno (úplne stačí) veľké fiasko. V tom lepšom prípade aspoň zaplní doteraz prázdne kategórie a podľa toho, ako ho poznám, asi budem musieť vytvoriť aj nejaké nové 😀

Over and out…

Edit: No tak nakoniec som tému zmenil, hurá znova do prekladania a upravovania. Hotovo.



Pridať komentár

Diskusia je striktne moderovaná. Píšte len k veci a podľa možností inteligentne. Ak chcete kritizovať, buďťe konštruktívni. Komentáre typu "lol", flamewar, vulgarizmy a off-topic sem nepatria a budú zmazané.

Tvoje meno:

Sem napíš niečo inteligentné: